Dundee Museum Schotland

Het Victoria and Albert (V & A) Dundee Museum, in Schotland, werd gebouwd in 2015 in Craig Harbor. Als het allereerste speciale ontwerpmuseum in Schotland en het enige andere V & A-museum overal ter wereld buiten Londen, V & A Dundee biedt een plek van inspiratie, ontdekking en leren door zijn missie om levens te verrijken door middel van ontwerp.

Vraagstuk

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee we geconfronteerd werden. Hoe lever je natuurlijk licht naar de hoofdlobby: een ruimte met dubbele hoogte met ongewoon hoekige muren en kleine, horizontale, gleufachtige vensters, gedeeltelijk gescreend door de geprefabriceerde panelen.

Oplossing

Er zijn 60 Powerdaylight Daglichtsystemen ingebouwd om het gebouw te verrijken met natuurlijk licht. Om een “zwevende” look te bereiken, zijn de 4 meter lange verlengbuizen uitwendig gelamineerd in een specifieke grijstint, om overeen te komen met de onderzijde van de dakconstructie, waardoor de buis vrijwel onzichtbaar is gemaakt. 

Daglichtdimmers werden ook op elke Powerdaylight geïnstalleerd voor een volledige controle over het daglicht voor verschillende tentoonstellingen.

Klant aan het woord

One of the spaces that has a big wow factor is the entrance lobby

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.