Dienstverlening

Communicatiebureau Van Iwaarden Artwork

Het visuele communicatiebureau Van Iwaarden Artwork is al 25 jaar gespecialiseerd in het uitvoeren van kunstprojecten en muurschilderingen. Veel projecten worden op locatie uitgevoerd. Daarnaast heeft Van Iwaarden een atelier in haar pand waar nieuwe creaties ontstaan.

Vraagstuk

In het midden van het atelier staat een wand om grote schildersdoeken te beschilderen. De perfecte situatie om te schilderen is in weldadig daglicht. Helaas staat de grote wand in een donkere hoek.

Oplossing

Met het Powerdaylight daglichtsysteem is het vrij eenvoudig om extra daglicht te creëren. Daarom heeft de eigenaar gekozen om twee Powerdaylight boven het schilderdoek te plaatsen. Het canvas is op deze manier gelijkmatig voorzien van natuurlijk daglicht, waarbij het hele kleurenspectrum wordt weergeven. De Powerdaylight is goed geïsoleerd en geeft daarom geen warmte af, wat ideaal is voor het schilderen.

Klant aan het woord

Met het eindresultaat ben ik erg tevreden. Als er geschilderd wordt heb je goed zicht op het doek en het aanbrengen van de kleuren. Daarnaast treden er geen vervelende schaduwen op van het penseel of van diegene die voor het doek staat.

Arup Group

Arup is een professioneel dienstverlenend bedrijf met een wereldwijd team van ontwerpers, planners, ingenieurs, consultants en technische specialisten. Patrick Elsdale is een van Arup’s lichtontwerpers. Patrick past Powerdaylight al een geruime tijd toe in zijn projecten en gebruikt de daglichtsystemen wanneer hij maar kan. 

Vraagstuk

Toen werd besloten om het kantoor van Arup in Edinburgh op te knappen, wilde Patrick lichtkwaliteit van hoge kwaliteit, om het kantoor zo energiezuinig mogelijk te maken en de energiekosten te verlagen. Hij wilde het meest duurzame kantoor produceren dat tot dan toe was gebouwd.

Oplossing

De doelstelling werd grotendeels bereikt door 84Powerdaylight daglichtsystemen te installeren. Op deze manier wordt hele kantoor door daglicht verlicht, waardoor de elektrische verlichting slechts 10% van de dag wordt gebruikt. Arup heeft het stroomverbruik voor verlichting in hun kantoor zoveel mogelijk beperkt wat resulteert in een enorme energiebesparing. Veel bezoekers van het kantoor van Arup geven maken positieve opmerkingen op de hoge lichtkwaliteit.

Klant aan het woord

De Powerdaylights geven ons de combinatie van energiebesparing en lichtkwaliteit die we nodig hebben. Ons kantoor heeft verschillende grote prijzen gewonnen voor duurzaamheid. Het is een ‘no brainer’. Waarom zou u niet iets willen dat de kwaliteit van het licht verbetert, u geld bespaart en goed is voor het milieu?

Snakeware Gashouder

De 108 jarige geklonken stalen Gashouder aan het Vee-marktplein 1 in Sneek bruist weer van energie. Dit magnifieke industriële erfgoed is het nieuwe hypermoderne en energiezuinige technologiekantoor van Snakeware. In slechts 6 maanden tijd is de Gashouder getransformeerd van roestige stalen tank naar uniek en beeldbepalend object in het centrum van sneek. 

Vraagstuk

Met oog voor behoud van het industriële karakter, de toekomstplannen om zonnepanelen te plaatsen en een hoge isolatieschil te bereiken waren grote sparingen in het dak niet wenselijk.

Oplossing

Met de Powerdaylight Ø 35 cm ECO wordt het industriële karakter behouden. De 12 stuks nemen weinig ruimte in op het dak, waardoor er ruimte overblijft voor de toekomstige zonnepanelen. Daarnaast vullen de Powerdaylight‘s het daglicht aan van de extra geïsoleerde ramen die al zijn toegepast.

Klant aan het woord

De Powerdaylight ‘s  geven de Gashouder een extra dimensie qua lichtverspreiding op essentiële plaatsen. Daarnaast blijft de hoge isolatiewaarde in takt.

Sibelga, passief kantoor

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In het passieve kantoorpand is onder andere gebruik gemaakt van speciale akoestische plafonds.  

Vraagstuk

De architecten zochten naar een manier om alle werknemers te voorzien van daglicht op hun werkplek. Door een blinde muur aan de achterzijde van het pand komt er enkel aan de voorkant van het twintig meter brede pand daglicht binnen. Het tweede probleem was dat de hoge isolatie van dit pas-siefgebouw niet nadelig mocht worden beïnvloedt door de manier van daglichttoetreding.

Oplossing

Door het plaatsen van ruim 80 ECO-Powerdaylight ‘s is ervoor gezorgd dat er op alle werkplekken binnen het pand voldoende daglicht is om zo prettig te kunnen werken. Daarnaast past deze ECO-variant perfect binnen het passief bouwenconcept door de zeer hoge isolatiewaarden. 

Klant aan het woord

De Powerdaylight systemen zijn de perfecte oplossing om daglicht in ons kantoorpand te brengen. Het werkt veel prettiger dan de tl-buizen, die anders geplaatst zouden zijn. Verder besparen we flink op de energierekening, omdat er overdag geen lampen aan hoeven.”

Fintro Bank Wervik

Fintro heeft ongeveer 300 zelfstandige bank- en verzekeringskantoren. Het kantoor in Wervik renoveerde een oud handelspand naar een nieuw, modern kantoor. Het nieuwe pand is smal en diep, het terras en tuin werden volledig ingenomen en met een ‘plat’ dak voorzien. Dirk Delva, directeur van de vestiging, vertelt over het vraagstuk en over zijn oplossing.

Vraagstuk

Dirk Delva: ‘’De bouwheer en de architect wilden natuurlijk licht, niet enkel kunstlicht. Een binnentuin werd voorzien, echter bleef het nog te donker. Gewone koepels in het dak of ramen waren niet toegelaten. Het is een bankkantoor, de voorschriften opgelegd door de bank laten deze niet toe. De architect van de bank aanvaardde Powerdaylights voorzien van inbraakwerende stangen.

Oplossing

‘’Er werden 8 Powerdaylight voorzien, 4 grote Ø 53 cm en 4 kleine Ø 35 cm. De 4 grote Powerdaylight pal boven werkplaatsen in het kantoor. 8 ‘trommeltjes’ werden gemaakt om de juiste openingen op de juiste plaatsen te voorzien toen het betonnen gewelf werd gegoten. Samen met de isolatie en de dakbedekking werden de Powerdaylight-koepels gemonteerd. Toen reeds zagen we dat er iets mooi in de maak was.

Eigenaar, architecten en ‘werkmensen’ keken vol verwondering naar het vele licht dat reeds binnen kwam. De eigenaar opteerde voor de led-lampen in de koepels. Een sensor doet de lampen automatisch aangaan, trapsgewijs met dimmer, als het donker wordt, zo blijft er een constante lichtsterkte in het kantoor.

Het nieuwe kantoor werd geopend op 1 december 2016. Iedereen die er werkt of vertoeft is uiterst tevreden over het ‘lichtcomfort’ die de Powerdaylight brengen.’’

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.