Olympisch Sportcomplex Beijing

Het Beijing Science & Technology University Gymnasium biedt onderdak aan Indoor sport. De grootste sporthal van het complex heeft 2.400 m² wedstrijdruimte en 8.000 zitplaatsen.

Vraagstuk

Tijdens de Olympische Spelen van 2008 werden de wedstrijden taekwondo en judo in deze hal gehouden, evenals de Paralympics rolstoelrugby en -basketbal.

China had zich als doel gesteld om de eerste ‘groene’ Olympische Spelen te organiseren. De architect W. Zhuang heeft zich bij zijn ontwerp gericht op een energie-efficiënt gebouw.

Oplossing

Door het stalen framedak met een dakpakket van 8 meter en een plafondhoogte van 17 meter leek de toepassing van daglicht in eerste instantie echter vrijwel onmogelijk. Door de extreem hoge reflectiewaarde van het Spectralight Infinity materiaal in de buizen kon het daglicht met gemak door het dakpakket van 8 meter getransporteerd worden. De obstakels in het dak werden ontweken met behulp van bochtstukken. En met de verkregen gebruiksverklaring van Kiwa ISA Sport voldoet Powerdaylight aan de normen voor binnensport accommodaties van NOC*NSF. De sporthallen zijn hierdoor geschikt voor zowel topsporters als onderwijsinstellingen.

Klant aan het woord

In vergelijking met de traditionele daglichtkoepels hebben de Powerdaylight daglichtsystemen een uniek voordeel met een bredere lichtinvalshoek en een brede toepasbaarheid. Het vermindert het energieverbruik en overtreft onze milieugerichte ontwerpdoelen. Uiteindelijk komt dit zowel de atleten als de toeschouwers ten goede.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.