Sibelga, passief kantoor

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In het passieve kantoorpand is onder andere gebruik gemaakt van speciale akoestische plafonds.  

Vraagstuk

De architecten zochten naar een manier om alle werknemers te voorzien van daglicht op hun werkplek. Door een blinde muur aan de achterzijde van het pand komt er enkel aan de voorkant van het twintig meter brede pand daglicht binnen. Het tweede probleem was dat de hoge isolatie van dit pas-siefgebouw niet nadelig mocht worden beïnvloedt door de manier van daglichttoetreding.

Oplossing

Door het plaatsen van ruim 80 ECO-Powerdaylight ‘s is ervoor gezorgd dat er op alle werkplekken binnen het pand voldoende daglicht is om zo prettig te kunnen werken. Daarnaast past deze ECO-variant perfect binnen het passief bouwenconcept door de zeer hoge isolatiewaarden. 

Klant aan het woord

De Powerdaylight systemen zijn de perfecte oplossing om daglicht in ons kantoorpand te brengen. Het werkt veel prettiger dan de tl-buizen, die anders geplaatst zouden zijn. Verder besparen we flink op de energierekening, omdat er overdag geen lampen aan hoeven.”

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.