Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring Solatube ECO

Om een Energieprestatiecoëfficiënt van een nieuw gebouw of de Energie-Index van een bestaand gebouw te berekenen, maken EPA-adviseurs gebruik van forfaitaire rekenwaarden vanuit de Databank Gecontroleerde Kwaliteitsverklaringen en Gelijkwaardigheidsverklaringen. Het gaat hierbij om de gecontroleerde energieprestatie van een product of systeem dat de bouw- of installatiesector toepast, bijvoorbeeld Cv-ketels, zonneboilers, kozijnen, glas, isolatiematerialen en warmtepompen.

EPA-adviseurs mogen alleen van deze forfaitaire rekenwaarden afwijken als er een gecontroleerde verklaring is van een specifiek product of systeem. Techcomlight heeft twee gecontroleerde kwaliteitsverklaringen in de Databank Gecontroleerde Kwaliteitsverklaringen en Gelijkwaardigheidsverklaringen. Hierdoor kunnen de juiste, gunstige waarden van de Solatube daglichtsystemen in de berekening worden opgenomen. Daarnaast kan de adviseur deze waarden ook eenvoudig opnemen in een adviesrapport.

Solatube ECO 
Solatube ECO is beschikbaar voor de Solatube Ø 25 cm en Solatube Ø 35 cm om de thermische en akoestische eigenschappen van het Solatube daglichtsysteem te verbeteren. Hierdoor is deze uitvoering ook geschikt voor Passiefbouwen.

Databank
De databank gecontroleerde kwaliteitsverklaringen is ontstaan in opdracht van overheidsinstantie Agentschap NL en werd beheerd door ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector, in samenwerking met het Nederlands Normalisatie Instituut. Inmiddels is de databank een zelfstandige organisatie onder de naam Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid (Bureau CRG).

Bureau CRG
Bureau CRG heeft een sterke positie in de markt verworven. Eén van de activiteiten is het controleren en beheren van de Databank Gecontroleerde Kwaliteitsverklaringen. Deze databank bevat producten en systemen waarvan de energieprestatie voldoende is onderbouwd en objectief is vastgesteld. De beoordeling hiervan ligt bij het College Gelijkwaardigheid Energieprestatie, dit zijn onafhankelijke deskundigen op het gebied van energieprestatie die aanvragen voor registratie beoordelen.

De BCRG gecontroleerde kwaliteitsverklaringen voor onze producten vindt u op onze productpagina’s of rechtstreeks via onderstaande link.

BCRG kwaliteitsverklaring

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.