Lichtberekeningen

Download hier uw benodigde documenten omtrent lichtberekeningen.

Hoeveel daglicht krijgt u?
Dankzij een uitgebreide, wetenschappelijke test is het mogelijk om met het Powerdaylight daglichtsysteem vooraf de verwachte hoeveelheid daglicht te berekenen. De resultaten van de lichttest zijn verwerkt in zogenaamde Eulumdat-bestanden. Deze bestanden zijn in elk gewenst lichtberekeningsprogramma in te lezen. De ontwerper heeft hiermee een fantastisch instrument om vooraf de verwachte hoeveelheid daglicht te integreren in een ontwerp. Voor elke situatie kan de hoeveelheid daglicht met Powerdaylight systemen worden berekend. De metingen zijn uitgewerkt naar een lichtstroomtabel (hieronder de downloaden) die representatief is voor de daglichtopbrengst van de Powerdaylight daglichtsystemen in Nederland.

Van de metingen bij uiterst helder en bij volledig bewolkt weer is het rekenkundig gemiddelde genomen van 12.00 uur ’s middags. Hogere maxima en lagere minima zullen dus zeker voorkomen, de hoeveelheid daglicht varieert voortdurend. De gemiddelden zijn doorgerekend voor alle maanden van het jaar. Wij adviseren om te rekenen met het halfjaar gemiddelde (zie laatste regel) om over- of ondercapaciteit te voorkomen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.