Rust- en verzorgingstehuis Ter Urselinen

Daglicht in de zorg is van enorm belang voor werknemers, bezoekers en bewoners. Zo hebben bijvoorbeeld ouderen meer licht nodig dan jongeren. Dit heeft te maken met het feit dat het visuele vermogen afneemt naarmate de mens ouder wordt. Niet voor niets dat in rust- en verzorgingstehuizen de daglichtvoorziening vaak goed geregeld is. Veel daglicht is op deze plaatsen is onmisbaar, omdat het, in sterkere mate dan bij volwassenen, samenhangt met de biologische klok van ouderen. Ook in rusthuis Ter Urselinen in Brussel is er over de daglichttoetreding nagedacht.

Het rustoord Ter Urselinen in Brussel bestaat al ruim tweehonderd jaar. Het verzorgingstehuis is in handen van OCMW van Brussel. Het idee om een bejaardentehuis van dit grote pand te maken kwam van Napoleon in het jaar 1805. Hij heeft het pand aan de stad gegeven. Er verblijven op dit moment 120 bejaarden en er zijn 80 personeelsleden werkzaam.

Vraagstuk

De vraag naar meer daglichttoetreding komt vanuit de directeur van het rusthuis. Directeur A. Kenis: ‘’Het gaat om een geklasseerd gebouw dat beschermd is door de stad Brussel. Het wordt gerenoveerd tot een modern en hedendaags rust- en verzorgingstehuis. Aangezien het om de zorgsector gaat, is er sprake van een minimale verplichting van daglichtvoorziening per kamer.’’

Oplossing

Directeur A. Kenis: ‘’Om met zo min mogelijk aanpassingen toch zoveel mogelijk aan daglicht naar binnen te halen is er voor Powerdaylight gekozen. Dit is gebeurd, al rekening houdend met het feit dat het een beschermd gebouw met Frans dak van zink betreft. Het uiterlijk verschijn van het gebouw was belangrijk om te behouden. Door middel van Powerdaylightkon dit gerealiseerd worden!’’

Klant aan het woord

Het daglicht is echt zéér aangenaam, dat zeker niet te koud overkomt. Het daglicht wordt diffuus over de hele ruimte verspreid zonder te verblinden en toch voelt het zacht en gezellig aan. Ook in onze volgende renovatiewerken zullen kamers worden voorzien van Powerdaylights waar nodig is!

A. KenisDirecteur

’Ik vind het daglicht uit de Powerdaylight fijne verlichting. Het is helemaal niet verblindend en mooi van kleur.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.