Roeibaan Willem Alexander

De Willem Alexander roeibaan bevindt zich in de waterberging “Eendragtspolder” als onderdeel van het recreatiegebied Rottemeren. De roeibaan is in samenwerking met de FISA zodanig ontworpen dat voldaan is aan de hoogste eisen voor het internationale roeien. De baan bevat alle faciliteiten voor de Olympische Spelen en is begin 2013 officieel geopend door Koning Willem Alexander.

Vraagstuk

Bij de bouw van het pand werd rekening gehouden met voldoende daglicht in alle ruimtes. De grote botenloods had een groot tekort aan licht door de afwezigheid van ramen. Om dit met alleen kunstmatige verlichting op te lossen, is voor het moderne en nieuwe pand een flinke kostenpost.

Oplossing

Om bovenstaande redenen is gekozen om het daglichtsysteem Powerdaylight in de loods te plaatsen. Dit duurzame systeem werkt isolerend, dit resulteert in een reductie van geluid en energiekosten. Daarnaast geeft daglicht de botenloods een goed overzicht. Bovendien bevordert het natuurlijke daglicht de sportprestaties en daar begint roeibaan Willem Alexander al in de loods mee.

Klant aan het woord

De botenloods is een mooie grote ruimte geworden door de daglichtvoorziening. De roeiers kunnen op deze manier snel en gemakkelijk hun boot vinden en uit de stelling halen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.