Praktijkschool De Brug

In Zaltbommel staat het nieuwe, compacte schoolgebouw van praktijkschool De Brug. In het bijzondere ontwerp van architectenbureau Schaap en Sturm is de aula in de centrale kern gesitueerd welke wordt omringd door de theorie- en praktijklokalen waarin les wordt gegeven in groenonderhoud, hout- en metaalbewerking, horeca en verzorging.

Vraagstuk

Voor de toetreding van daglicht in deze centraal gelegen ruimte heeft Schaap en Sturm verschillende mogelijkheden onderzocht. Omdat lichtstraten en koepels niet voldeden aan de strenge eisen van BENG- én omdat men andere plannen had met het dakoppervlak kwamen de architecten al snel bij Techcomlight uit.

Oplossing

Techcomlight heeft ten behoeve van het lichtplan van De Brug het schoolgebouw volledig in 3D nagebouwd. ‘Zo konden we op elk plekje van de aula laten zien welke daglichtopbrengst er zou zijn wanneer je een bepaalde hoeveelheid buizen zou toepassen. We hebben samen met de architect gespeeld met de posities en afmetingen van de buizen en zijn uitgekomen op toepassing van 22 Powerdaylights met een diameter van 35 centimeter. Met deze daglichtbuizen zijn gebruikers van de aula verzekerd van voldoende daglicht en is de investering gewaarborgd.

lees meer

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.