Heerenland College

Het Heerenland college is in 2010 gebouwd om de ruim 250 leerlingen van het vmbo te huisvesten. Binnen het pand heerst een prettige sfeer, omdat er veel daglicht is.

Vraagstuk

Het schoolgebouw diende voorzien te worden van voldoende daglicht. Dit is in het hele gebouw gehandhaafd door gebruik van veel glas. In de sportzaal was dit echter een ander verhaal, omdat daglichttoetreding aan verschillende eisen diende te voldoen.

Oplossing

In de sportzaal werden 6 Powerdaylights ingebouwd, om voldoende daglicht naar binnen te transporteren zonder verblinding van de zon. Het daglichtsysteem voldoet hierdoor aan alle normen en eisen die gesteld zijn door het NOC*NSF met betrekking tot daglichttoetreding in gymzalen.

Klant aan het woord

Binnen het gebouw van het Heerenland college is er een zeer prettige sfeer. Overal is daglicht, dit is ook veel prettiger aan de ogen dan kunstlicht. Zelfs in donkere dagen is het binnen licht. In de sportzaal kan men ook alles vinden zonder eerst het licht aan te hoeven doen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.