ABC school de Zonneparel

De gemeente Amersfoort heeft op het gebied van duurzaamheid en klimaat hoge eisen en ambities neergelegd. De ABC School is gebouwd conform Frisse Scholen klasse B en Passiefhuis concept. Daarnaast zijn er aanvullende maatregelen genomen waardoor de school energie neutraal kan functioneren. Het gekozen concept en ontwerp resulteert in een gebouw met een gemiddelde GPR-score van 9 op de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde en zelfs een score van 10 op energie. Om dit alles zo goedkoop en efficiënt te realiseren is het project volledig opgezet in BIM.

Vraagstuk

Om te voldoen aan de strenge eisen van het Passiefhuis concept moest de school luchtdicht gebouwd worden. Om voor de GPR-score een 10 op het gebied van energie te krijgen moest optimaal gebruik worden gemaakt van daglichttoetreding.

Oplossing

Er is vijf keer de Powerdaylight Ø 53 cm Polycarbonaat en drie keer de Powerdaylight Ø 53 cm met dubbele koepel geïnstalleerd. In de gymzaal is gekozen voor drie keer Ø 53 cm met dubbele koepel en met dimmer. Hiervoor is gekozen, omdat de gymzaal ook dient als podium. De Powerdaylight ’s in het kinderdagverblijf komen uit op het dakterras. Hierdoor is gekozen voor Polycarbonaat koepels. Deze zijn slag vaster dan de standaard acrylaat koepels..

Klant aan het woord

De Powerdaylights dragen bij aan een gezonde en prettige leer-, werk-, sport- en ontspanningsomgeving.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.