Schaapskooi Edese Heide

Op de Edese Heide is een schaapskooi in traditionele stijl gebouwd. Milieuvriendelijkheid, hygiëne en dierenwelzijn staan bij de stichting Edese Schaapskudden en haar herders hoog in het vaandel.

Vraagstuk

Daglicht is belangrijk voor schapen. Vooral in de winter als de schapen de hele dag binnen staan is de toetreding van daglicht onmisbaar. De schaapskooi heeft echter traditionele, kleine ramen. Hierdoor komt er te weinig daglicht binnen voor optimaal leefcomfort voor de dieren en voor een gezonde werkomgeving voor de herders.

Oplossing

Vijf Powerdaylight Ø 35 cm daglichtsystemen zorgen ervoor dat er voldoende daglicht in de schaapskooi binnenkomt. Deze duurzame oplossing zorgt ervoor dat de kunstverlichting overdag uit kan blijven. De kleine Powerdaylight lichtkoepels op het dak vallen nauwelijks op, waardoor het eigen karakter van de schaapskooi blijft behouden.

Klant aan het woord

Dankzij de Powerdaylights is de ruimte op een milieuvriendelijke manier verlicht. De kunstverlichting hoeft minder vaak aan. Ik merk dat het daglicht prettig is voor de schapen en voor mij om in te werken.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.