Kinderboerderij De Wilgenhof

Bij Kinderboerderij De Wilgenhof in Rotterdam maken bezoekers kennis met een variatie aan boerderijdieren. De boerderij beschikt daarnaast ook over schooltuinen en een lescentrum. 

Vraagstuk

De afgelopen jaren zijn verschillende maatregelen genomen om de stadsboerderij te verduurzamen. Zonnepanelen zijn geplaatst voor het opwekken van elektriciteit en op het dak van het lescentrum zijn planten aangebracht ter isolatie en als waterberging.


De hokken van de dieren hadden kleine ramen, waardoor weinig daglicht naar binnen scheen. Echter, directe zoninstraling moet vermeden worden, omdat dit kan zorgen voor hittestress. Om de warmte en kou buiten de ruimtes te houden werd naar een passend alternatief gezocht.

Oplossing

De Powerdaylight daglichtsystemen brengen gezond diffuus daglicht in de verblijfsvertrekken van de dieren. Tegelijkertijd hebben de tubes een hoge isolatiewaarde, wat zorgt voor minimale temperatuurverschillen. Daarnaast bespaart de boerderij op zijn energierekening, omdat de kunstverlichting alleen aan gaat wanneer bezoekers in de hokken zijn.

Klant aan het woord

Wat ik vooral heb gemerkt is dat extra daglicht goed is voor het welzijn van de dieren. Bijkomend voordeel is dat ook de bezoeker zich prettiger voelt in de verblijfsvertrekken van de dieren.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.