Dekstation de Nieuwe Heuvel

De Nieuwe Heuvel in Lunteren breidde in 2013 de manege en hengstenhouderij uit met een EU-station. Door te voldoen aan de laatste eisen voor EU-certificering kan er nu sperma van alle hengsten worden ingevroren en verstuurd worden over de hele wereld.

Vraagstuk

Eén van de eisen van de EU-certificering is dat contact met de buitenwereld moet worden vermeden om ziektes te voorkomen. Door het plaatsen van grote ramen om de binnenplaats hebben bezoekers nu toch de gelegenheid om de hengsten te bekijken. Om ook voldoende daglicht in de stallen te hebben was er in eerste instantie een lichtstraat voorzien. In combinatie met de glaswand zou dit echter voor schittering zorgen; zowel onprettig voor de paarden als de bezoekers.

Oplossing

In de stallen zijn 18 Powerdaylight daglichtsystemen ingebouwd die diffuus daglicht verspreiden. De plafondplaten zijn strak afgewerkt in het houten plafond en vormen een mooi geheel. De Powerdaylights zijn gecombineerd met een verlichtingsarmatuur, waardoor uit hetzelfde systeem zowel overdag als ’s avonds licht komt. Door de hoge isolatiewaarden van het Powerdaylight systeem wordt de isolatieschil behouden in het gebouw en blijven warmte en kou buiten.

Klant aan het woord

Het resultaat is super. De Powerdaylights zijn strak afgewerkt en geven een zeer licht resultaat. Ook ’s avonds ziet het er mooi uit door de combinatie met de lampen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.