Fintro Bank Wervik

Fintro heeft ongeveer 300 zelfstandige bank- en verzekeringskantoren. Het kantoor in Wervik renoveerde een oud handelspand naar een nieuw, modern kantoor. Het nieuwe pand is smal en diep, het terras en tuin werden volledig ingenomen en met een ‘plat’ dak voorzien. Dirk Delva, directeur van de vestiging, vertelt over het vraagstuk en over zijn oplossing.

Vraagstuk

Dirk Delva: ‘’De bouwheer en de architect wilden natuurlijk licht, niet enkel kunstlicht. Een binnentuin werd voorzien, echter bleef het nog te donker. Gewone koepels in het dak of ramen waren niet toegelaten. Het is een bankkantoor, de voorschriften opgelegd door de bank laten deze niet toe. De architect van de bank aanvaardde Powerdaylights voorzien van inbraakwerende stangen.

Oplossing

‘’Er werden 8 Powerdaylight voorzien, 4 grote Ø 53 cm en 4 kleine Ø 35 cm. De 4 grote Powerdaylight pal boven werkplaatsen in het kantoor. 8 ‘trommeltjes’ werden gemaakt om de juiste openingen op de juiste plaatsen te voorzien toen het betonnen gewelf werd gegoten. Samen met de isolatie en de dakbedekking werden de Powerdaylight-koepels gemonteerd. Toen reeds zagen we dat er iets mooi in de maak was.

Eigenaar, architecten en ‘werkmensen’ keken vol verwondering naar het vele licht dat reeds binnen kwam. De eigenaar opteerde voor de led-lampen in de koepels. Een sensor doet de lampen automatisch aangaan, trapsgewijs met dimmer, als het donker wordt, zo blijft er een constante lichtsterkte in het kantoor.

Het nieuwe kantoor werd geopend op 1 december 2016. Iedereen die er werkt of vertoeft is uiterst tevreden over het ‘lichtcomfort’ die de Powerdaylight brengen.’’

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.